logo 1000 dagen babycoach

Team 1000dagen Babycoach® Opleiding

Carla Muijsert-van Blitterswijk is 1000dagen babycoach docent

Carla Muijsert - van Blitterswijk

Het voorkomen van problematiek bij kinderen is haar levenslange passie. In haar werk ligt haar focus op preventie van problematiek, tijdige herkenning, het ontlabelen van kinderen en een kwaliteits- en oplossingsgerichte manier van omgaan met kinderen. Carla is directeur van Stichting WelZijn Kinderen. Ze werkt als docent bij de opleiding ‘Kindercoach in het onderwijs’ van InHolland Academy en de Kind in Kracht Kindercoach Opleiding.
In 2019 creëerde ze de 1000dagen Coach® Opleiding,  een opleiding voor professionals die zich willen specialiseren in het welzijn van kinderen vanaf de conceptie tot het derde levensjaar.
‘Daar valt wat betreft het welzijn van kinderen de meeste winst te behalen!’
In 2022 volgde de 1000dagen BabycCoach® Opleiding, voor iedereen die binnen het eigen vakgebeid extra handvatten wil inzetten of een eigen praktijk als ouder- en babycoach wil starten.

aileen de vogel is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Aileen de Vogel

Met veel passie begeleidt Aileen de Vogel in haar diëtistenpraktijk vrouwen en hun partners naar een gezondere levensstijl. Als allround diëtist met specialisaties in vruchtbaarheid, zwangerschap en overgang zet zij zich in voor vrouwengezondheid. Naast haar eigen praktijkruimte heeft zij een unieke samenwerking met verloskundigen en gynaecologen. Aileen is ook initiatiefnemer en oprichter van vereniging Vrouw en Vruchtbaarheid. 
Aileen geeft met veel plezier les en begeleiding aan studenten over haar vak.
In haar vrije tijd is Aileen vaak bezig met haar hobby; de jaren 50. Leuke outfits worden met zorg uitgezocht en prachtige kapsels die ze zelf maakt om in stijl bij een bandje te kijken. “Het mooiste aan deze stijl vind ik dat het juist het mooie van ons lichaam accentueert, welke maat je ook hebt!”

carla van wensen is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Carla van Wensen

Heeft van haar liefde voor het kind haar werk kunnen maken, is zelf moeder van twee dochters, auteur van diverse help- en doeboeken​, Integraaltherapeut/fysio- en manueeltherapeut, met als specialisatie kinderen en baby’s. Ze werkt in haar eigen praktijk in Limmen en geeft daarnaast workshops en lezingen. Het onderwerp: ‘Bewegen en het brein en de invloed op het denken-voelen-doen’ laat haar hart sneller kloppen. Carla pleit voor een ‘brede’ kijk op kinderen en jongeren met als hoogste ideaalbeeld een samenwerking tussen de reguliere – en andere geneeswijzen.

jeanette sjardijn-brandse is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Jeanette Sjardijn - Brandse

Jeannette is moeder van vier kinderen en coach. Met haar praktijk GevoeligSterk richt zij zich vooral op ouders en kinderen van deze tijd. Daarnaast heeft Jeanette nog een bedrijfstak gericht op life- en ondernemerscoaching voor volwassenen. In de beide takken van coaching staat vooral het kunnen en durven zijn van jezelf centraal. Oude, niet meer dienende patronen word je door spiegelende coaching bewust. Vrijmaken gebeurt door een combinatie van innerlijk kind werk en systemische coaching, waarbij er ook aandacht mag zijn voor het voorouderlijk besef. Zo ontstaat er meer ruimte voor het ontdekken én inzetten van eigen en unieke talenten.

jolenta lavell is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Jolenta Lavell

Jolenta werkte 23 jaar als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Om méér te kunnen betekenen voor kinderen en ouders besloot ze kindertherapeut te worden. Ze studeerde aan het Europees Instituut voor Psychosociale Educatie en volgde de opleiding oplossingsgerichte kindertherapie bij Solutions Institute. Aan de Interactie-Academie in Antwerpen volgde ze de opleiding systemisch werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Jolenta is gecertificeerd voor de training Rots & Water en gespecialiseerd in het onderwerp hechting. Sinds 2005 heeft ze een eigen Kinderpraktijk Lavell. “Mensen beschikken over een groot vermogen om hun leven zelf vorm te geven. Het inspireert mij om hen daarbij te ondersteunen.”

judith chopin-duijn is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Judith Chopin - Duijn

Judith is moeder van drie kinderen en is vanuit haar eigen bedrijf Kidstimecoaching tolk Nederlandse Gebarentaal, trainer baby- en kindergebaren voor o.a. Gebarenstem en kindercoach (opgeleid bij KIK Opleidingen). Judith geeft via cursussen, workshops en coaching de methode Baby- en kindergebaren door aan ouders en leerkrachten. Deze methode geeft ouders, verzorgers en leerkrachten een middel in handen om een sterk fundament te leggen in de basisinteractie met hun jonge kinderen. Eenmaal gewend om dagelijks het gesproken woord te ondersteunen met gebaren, ontstaat een dieper contact, begrip en vertrouwen tussen kind en volwassene. Hierdoor kunnen problemen waaraan onbewuste miscommunicatie ten grondslag ligt worden voorkomen.

Kjille Soeting een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Kjille Soeting

Kjille werkt ruim twintig jaar met baby’s in de kinderopvang. Haar passie voor baby’s en hun ontwikkeling heeft haar ertoe gebracht om haar observaties op te schrijven in het boek Babysignalen dat in 2010 werd uitgegeven. Naar aanleiding van dit boek heeft zij lezingen gegeven over werken net en de ontwikkeling van baby’s. 
Naast haar werk in de kinderopvang verzorgt zij trainingen aan professionals die werken met baby’s waarbij het observeren van baby’s een belangrijke rol speelt. Daarnaast is zij als Baby- en kindergebaren trainer betrokken bij Gebarenstem.
Kjille haar benadering naar baby’s is observerend en uitgaand van de individuele baby en haar behoeftes. Door betekenis te geven aan de signalen die een baby geeft, kan de verzorging en begeleiding op de baby worden afgestemd. Wanneer er betekenisvol gereageerd wordt op vroege signalen kan stress voorkomen of verminderd worden en komt er ruimte voor ontwikkeling en groei.

marije de vries is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Marije de Vries - de Vor

Marije is moeder van vier zonen. Getrouwd met Evert. “Naast ons transportbedrijf en mijn werk in het ziekenhuis op de polikliniek oogheelkunde geef ik cursussen babymassage. Toen onze jongens wat kleiner waren, ben ik een periode gestopt met het werk buitenshuis. Ik heb me toen vooral gericht op ons gezin en aan de lijve ondervonden, dat opvoeden een hele kunst is! En nu nog steeds. Bij onze eigen kinderen heb ik zelf de cursus babymassage gevolgd en was daar erg enthousiast over. Later besloot ik om de opleiding tot babymassage docent te gaan volgen. Inmiddels geef ik nu al weer jaren de cursus babymassage in onze eigen woonplaats.”

Marleen Jansen is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Marleen Jansen

Toen haar broertje was geboren vroeg een kleine Marleen: “Hoe heten de mensen die deze wondertjes op de wereld zetten”? “Vroedvrouwen” was het antwoord. Zoiets leek haar een magisch beroep en na een aantal waardevolle omwegen inclusief drie jaar soulsearching en traumaverwerking kwam ze in haar dertiger jaren weer terug bij haar kinderdroom. Zo startte ze haar praktijk als doula en 1000 dagen coach. Met veel passie voor de magie van ‘holding space’, psychologie, spiritualiteit en natuurlijk zwangerschappen en baby’s werkt Marleen als coach met mensen van alle leeftijden. Tijdens de eerste 1000 dagen met ouders van kinderwens tot en met de geboorte, met baby’s en kindjes. Na de eerste 1000 dagen met kinderen en volwassenen want gelukkig, zoals Marleen zelf heeft ervaren, kunnen we altijd weer terug naar onze begin periode om zaken te helen. 

rob muijsert is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Rob Muijsert

Rob is psycholoog en in 2015 voor het eerst in aanraking gekomen met het onderwerp epigenetica. De wondere wereld van vast en flexibel DNA en de invloed ervan op de ontwikkeling van kinderen fascineert hem. Deze fascinatie probeert hij over te brengen op de deelnemers aan de opleiding.
‘Echt beseffen hoeveel invloed epigenetische veranderingen kunnen hebben op de kwaliteit van leven is essentieel in de rugzak van een 1000dagen Babycoach®’.

1000dagen Babycoach Opleiding