logo 1000 dagen babycoach

Docenten

Team 1000dagen Babycoach® Opleiding

Carla Muijsert-van Blitterswijk is 1000dagen babycoach docent

Carla Muijsert - van Blitterswijk

Het voorkomen van problematiek bij kinderen is haar levenslange passie. Carla is directeur van Stichting WelZijn Kinderen. Ze werkt als docent bij de opleiding ‘Kindercoach in het onderwijs’ van InHolland Academy en de Kind in Kracht Kindercoach Opleiding.
In 2019 creëerde ze de 1000dagen Coach® Opleiding,  een opleiding voor professionals die zich willen specialiseren in het welzijn van kinderen vanaf de conceptie tot het derde levensjaar.
‘Daar valt wat betreft het welzijn van kinderen de meeste winst te behalen!’
In 2022 volgde de 1000dagen BabycCoach® Opleiding, voor iedereen die binnen het eigen vakgebeid extra handvatten wil inzetten of een eigen praktijk als ouder- en babycoach wil starten.

aileen de vogel is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Aileen de Vogel

Met veel passie begeleidt Aileen de Vogel in haar diëtistenpraktijk vrouwen en hun partners naar een gezondere levensstijl. Als allround diëtist met specialisaties in vruchtbaarheid, zwangerschap en overgang zet zij zich in voor vrouwengezondheid. Naast haar eigen praktijkruimte heeft zij een unieke samenwerking met verloskundigen en gynaecologen. Aileen is ook initiatiefnemer en oprichter van vereniging Vrouw en Vruchtbaarheid. 
Aileen geeft met veel plezier les en begeleiding aan studenten over haar vak.
In haar vrije tijd is Aileen vaak bezig met haar hobby; de jaren 50. Leuke outfits worden met zorg uitgezocht en prachtige kapsels die ze zelf maakt om in stijl bij een bandje te kijken. “Het mooiste aan deze stijl vind ik dat het juist het mooie van ons lichaam accentueert, welke maat je ook hebt!”

Ellen Bulder is 1000dagen babycoach en een van de docenten van deze opleiding

Ellen Bulder

Ellen is lichaamsgericht baby- en kindertherapeut, MNRI Reflexintegratie Specialist, doula en docent bij de 1000 dagen Coach® Opleiding en de 1000dagen Babycoach® Opleiding.
In haar praktijk Ademruimte in Capelle aan den IJssel zet ze zich met een warm hart in voor baby’s en jonge kinderen waarbij er zorgen zijn over hun ontwikkeling. Daarbij helpt ze ook ouders om het gedrag van hun kinderen beter te begrijpen.
Ellen combineert in haar praktijk verschillende lichaamsgerichte therapieën met de inzichten uit de pre- en perinatale psychologie. Ze heeft veel ervaring in het werken met baby’s met reflux, ontroostbaar huilen, slaapproblemen en het overslaan van mijlpalen. Ook helpt zij premature baby’s en jonge kinderen met hersenschade of andere beperkingen tot ontwikkeling te komen. Naast het werk met haar cliëntjes en hun ouders geeft Ellen lezingen en training aan zorgprofessionals en andere belangstellenden. Ze schrijft regelmatig artikelen op haar Facebook-pagina waarin ze de ervaringen deelt uit haar praktijk en meer vertelt over de impact van geboorte op de verdere ontwikkeling.

jeanette sjardijn-brandse is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Jeanette Sjardijn - Brandse

Jeannette is moeder van vier kinderen en coach. Met haar praktijk GevoeligSterk richt zij zich vooral op ouders en kinderen van deze tijd. Daarnaast heeft Jeanette nog een bedrijfstak gericht op life- en ondernemerscoaching voor volwassenen. In de beide takken van coaching staat vooral het kunnen en durven zijn van jezelf centraal. Oude, niet meer dienende patronen word je door spiegelende coaching bewust. Vrijmaken gebeurt door een combinatie van innerlijk kind werk en systemische coaching, waarbij er ook aandacht mag zijn voor het voorouderlijk besef. Zo ontstaat er meer ruimte voor het ontdekken én inzetten van eigen en unieke talenten.

jolenta lavell is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Jolenta Lavell

Jolenta werkte 23 jaar als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Om méér te kunnen betekenen voor kinderen en ouders besloot ze kindertherapeut te worden. Ze studeerde aan het Europees Instituut voor Psychosociale Educatie en volgde de opleiding oplossingsgerichte kindertherapie bij Solutions Institute. Aan de Interactie-Academie in Antwerpen volgde ze de opleiding systemisch werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Jolenta is gecertificeerd voor de training Rots & Water en gespecialiseerd in het onderwerp hechting. Sinds 2005 heeft ze een eigen Kinderpraktijk Lavell. “Mensen beschikken over een groot vermogen om hun leven zelf vorm te geven. Het inspireert mij om hen daarbij te ondersteunen.”

judith chopin-duijn is een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Judith Chopin - Duijn

Judith is moeder van drie kinderen en is vanuit haar eigen bedrijf Kidstimecoaching tolk Nederlandse Gebarentaal, trainer baby- en kindergebaren voor o.a. Gebarenstem en kindercoach (opgeleid bij KIK Opleidingen). Judith geeft via cursussen, workshops en coaching de methode Baby- en kindergebaren door aan ouders en leerkrachten. Deze methode geeft ouders, verzorgers en leerkrachten een middel in handen om een sterk fundament te leggen in de basisinteractie met hun jonge kinderen. Eenmaal gewend om dagelijks het gesproken woord te ondersteunen met gebaren, ontstaat een dieper contact, begrip en vertrouwen tussen kind en volwassene. Hierdoor kunnen problemen waaraan onbewuste miscommunicatie ten grondslag ligt worden voorkomen.

Kjille Soeting een van de docenten aan de 1000 dagen babycoach opleiding

Kjille Soeting

Kjille werkt ruim twintig jaar met baby’s in de kinderopvang. Haar passie voor baby’s en hun ontwikkeling heeft haar ertoe gebracht om haar observaties op te schrijven in het boek Babysignalen dat in 2010 werd uitgegeven. Naar aanleiding van dit boek heeft zij lezingen gegeven over werken net en de ontwikkeling van baby’s. 
Naast haar werk in de kinderopvang verzorgt zij trainingen aan professionals die werken met baby’s waarbij het observeren van baby’s een belangrijke rol speelt. Daarnaast is zij als Baby- en kindergebaren trainer betrokken bij Gebarenstem.
Kjille haar benadering naar baby’s is observerend en uitgaand van de individuele baby en haar behoeftes. Door betekenis te geven aan de signalen die een baby geeft, kan de verzorging en begeleiding op de baby worden afgestemd. Wanneer er betekenisvol gereageerd wordt op vroege signalen kan stress voorkomen of verminderd worden en komt er ruimte voor ontwikkeling en groei.

Karin Beumer is 1000dagen babycoach en een van de docenten van deze opleiding

Karin Beumer

Na een loopbaan van reclame/marketing via onderzoek naar onderwijs, startte Karin in 2006 haar eigen bedrijf Dreumeland. Het begon met Shantala babymassagecursussen en peuteryoga aan particulieren. In de loop van de tijd breidde dit zich uit tot een compleet pakket waaraan haar klanten van zwangerschap tot het begin van de lagere school mee kunnen doen. De nadruk ligt altijd op de verbinding tussen ouder en kind.

Sinds 2008 geeft Karin ook docentenopleidingen. In eerste instantie alleen scholingen tot docent babymassage. Later kwamen daar ook de scholingen tot baby- en peuteryoga bij. Deze gaf ze onder andere bij de kinderyoga academie Jip & Jan in Almere. Deze scholingen en meer geeft Karin nu vanuit haar eigen locatie in Utrecht.

Sinds 2020 werkt Karin mee aan een onderzoek van TNO naar het effect van babymassage op de hechting in interventie-situaties. Een interessant onderzoek dat een stimulans kan zijn voor meer babymassage! Begin 2024 weten we de resultaten.

1000dagen babycoach docent Mike Mous

Mike Mous

Mike heeft meer dan 20 jaar ervaring met het verzorgen van trainingen en onderwijs in zowel verenigings- en sportverband als het primair- en voortgezet onderwijs. Sinds enkele jaren ligt de focus meer op het coachen/counselen van jongeren op verschillende vlakken. Zo werkt hij sinds 2018 met de psychofysieke competentietrainingen Rots & Water en Boksend Opvoeden, maar geeft hij ook individuele begeleiding aan jongeren. Verdieping op dit vlak zoekt hij door zich te scholen als integratief psychotherapeut. Naast het geven van trainingen, ondersteunt Mike scholen met het implementeren van de genoemde programma’s en het maken van beleid rondom burgerschap. Mike heeft hierbij in het bijzonder interesse in de onderwerpen vaderschap, hechting en trauma. Het thema dat in al zijn werkzaamheden centraal staat is ‘verbinding’. In verbinding zijn – met jezelf, de ander en de omgeving – is volgens Mike de basis van ontwikkeling, zelfkennis en zelfvertrouwen. Het helpt je in beweging te komen, stappen te zetten en te reflecteren. Zijn passie is het om de leerling, de coachee en de opleider daarin te kunnen ondersteunen.

Contact | KvK 32098827 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | GonBa websites

1000dagen Babycoach Opleiding